Vacature: Senior Mechanical Engineer (Project manager)

Kinetron BV
Kinetron is een hightech organisatie in Tilburg, gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en assembleren van micro generator systemen, water turbines en micro motoren. Onze missie is het leveren van de meest efficiënte energiesystemen ter wereld. Onze producten presteren op het hoogste niveau binnen de kleinst mogelijke afmetingen.

Naast een afdeling R&D, waar we klant specifieke producten en processen realiseren en optimaliseren, beschikt Kinetron ook over een eigen productieafdeling waar we onze producten met de hoogst mogelijke kwaliteit zo efficiënt mogelijk produceren. Kinetron is een kleine internationale organisatie met gerenommeerde klanten over de hele wereld, maar waarin de sfeer van een familiebedrijf heerst. Korte lijnen en open communicatie zijn typerend voor onze organisatie.

Wegens uitbreiding van de afdeling R&D is Kinetron op zoek naar een Senior Mechanical Engineer (Project Manager) voor 32 – 38u per week.

Functie

Als Senior Mechanical Engineer werk je zowel in teamverband als zelfstandig aan meerdere projecten. Je bent verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerpen en het managen en begeleiden van projecten. Je legt verantwoording af aan de R&D manager.

Werkwijze
Na bevestiging van een opdracht, start je met de uitwerking van het project. Je plant je werkzaamheden en activiteiten zorgvuldig, verzamelt de benodigde gegevens en zorgt voor een gestructureerde uitvoering. Zo lever je op tijd en met de juiste kwaliteit de acties of projectresultaten op.

Verantwoordelijkheid
Je bent bij projecten betrokken vanaf het eerste klantcontact tot en met de oplevering van het product. Het productontwerp, de productontwikkeling, het productieproces en de inkoop van onderdelen en machines behoren tot jouw takenpakket. Je onderhoudt contacten met de opdrachtgevers, leveranciers en andere betrokkenen. Daarnaast verzorg je diverse werkzaamheden voor continue verbeterprojecten (kwaliteit, efficiency, veiligheid, milieu) en ondersteun je de afdeling commercie bij Kinetron.

Profiel kandidaat
Kinetron is op zoek naar een collega die zich herkent in het volgende functieprofiel. Je beschikt over:

 • Een afgeronde technische HBO of WO opleiding bij voorkeur richting werktuigbouwkunde. met bijbehorend werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring.
 • Ruime ervaring met product ontwikkeling en ontwerpen, bij voorkeur in SolidWorks.
 • De ambitie en kwaliteit om zelfstandig, doelmatig en planmatig te werken, opdrachten op tijd met goede kwaliteit op te leveren en tijdig aan de bel te trekken wanneer zaken niet duidelijk zijn of deadlines niet gehaald dreigen te worden.
 • Het talent om mensen om soepele, maar overtuigende wijze in jouw denklijn mee te krijgen. Waar je afhankelijk bent van anderen sta je stevig in je schoenen. Je realiseert het gewenste resultaat binnen de deadline.
 • Een proactieve houding, je voorziet risico’s en neemt op tijd de juiste maatregelen. Mocht het toch eens misgaan of zie je mogelijkheden tot verbetering, dan neem je maatregelen. Je zorgt voor continu verbeteren.
 • Een praktische insteek, onderbouwd met de juiste theorie.
 • Commercieel gevoel en een proces-, kwaliteit- en klantgerichte houding.
 • Respect voor en een bijdrage aan het continu verbetersysteem.
 • Creativiteit, nauwkeurigheid, zelfstandigheid en het vermogen prioriteiten te stellen.
 • Kennis van en affiniteit met fijnmechanische systemen, generatoren en elektro motoren is een pré.
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (vereist).
 • De kwaliteiten van een teamspeler, passend binnen het Kinetron-team en de –cultuur.
 • Eigen vervoer op bereisbare afstand van Tilburg.

Kinetron biedt:

 • De mogelijkheid om te werken aan zeer technisch innovatieve en milieuvriendelijke producten t.b.v. gerenommeerde klanten.
 • Een zelfstandige functie in een prettige bedrijfscultuur.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Pensioenregeling conform CAO.

Solliciteren/Interesse?
Klinkt bovenstaande vacature jou interessant? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie per mail naar Rianne Burgers. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met Rianne Burgers.

Kinetron BV
T.a.v. HR Rianne Burgers
Docklands 9
5026 SL Tilburg
013-5359537
Email: r.burgers@kinetron.nl

Kinetron heeft een bedrijfssluiting van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus. Gedurende deze periode zal er geen terugkoppeling worden gegeven. In de week van 17 augustus zullen wij de sollicitatie procedure gaan oppakken en een terugkoppeling geven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst